zondag 26 augustus 2012

Papercraft


Sinds ik op Pinterest zoveel papercraft knutsels tegenkom die je eenvoudig kan printen ben ik er helemaal aan verslaaft! Ik vind het heel ontspannend om met ze in elkaar te knutselen. Het is een beetje puzzelen en knippen en plakken. Op het borden rek in de woonkamer heb ik ze nu bij elkaar gezet. En het ziet er leuk uit al zeg ik het zelf.


Op mijn Pinboard heb ik een apart board met printable papercraft aangemaakt. 
Zie daarvoor http;pinterest.com/karin1967.
 Mijn dochter vind het ook leuk om samen te doen en ze kan met haar 5 jaar  (bijna 6) al aardig nauwkeurig knippen!! Ach het zit in de genen zeggen we dan bescheiden...

ariel was echt de moeilijkste!!!

Ik print de paper craft  op dikker papier. 160 grams zodat het steviger is om ermee te knutselelen en je het niet eerst op dikker papier hoeft te plakken. Dit vind je in de betere kantoorboekhandels. Verder een schaar en een een precisie schaartje (action 80cent). Ik gebruik het liefst gewone pritt stift omdat het lekker snel werkt. Dubbelzijdig tape wordt ook veel gebruikt maar ik vind het persoonlijk niet fijn. Laat vaak na een tijdje toch weer los.

De printjes eerst allemaal uitknippen en de randen vouwen.
Dan de randen aan elkaar vastplakken zoals beschreven of zoals je zelf al vaak wel kunt raden.

et voila!
Op deze druilerige zondag heb ik me prima vermaakt samen met mijn dochter om deze te maken en toen bedacht ik me dat een speciaal iemand dit vast ook wel leuk zou vinden. Ik ben dus weer gaan printen en heb er een pakketje van gemaakt. En natuurlijk gaat het begeleidend briefje dan ook als paper craft vliegtuigje mee! Die vind ik zelf zo komisch! Ben benieuwd wat ze er van vind als ze het  in de brievenbus vind!
Mocht je ook geïnteresseerd zijn in een paar printjes op dikker papier dan kan je me altijd mailen en dan stuur ik je ze toe. Gewoon omdat het leuk is!

Hartelijke groet, karin









maandag 20 augustus 2012

Spray paint curiosa






Ook dit idee heb ik via pinterest. Oude kringloop spullen met een spuitbus verf oppimpen! Bij de action heb je heel goedkope spuitbussen in wit, grijs, rood, groen en blauw. Maar ja ik wilde weer perse roze en dat is een stuk duurder bij een verfwinkel.








De metalen voeten onder het glazen bonbon schaaltje kon ik er makkelijk afschroeven. Maar de schroef van het vaasje zat vastgeroest dus die pakte ik in met aluminium folie voor het verven.








Ook het nep zilveren bonbon bakje heb ik meegespoten.
Het is wel belangrijk dat je laagje voor laagje spuit. Anders krijg je druipers en die blijf je zien!! En ik kan het weten... Reken op zeker 10 laagjes spuiten per object. Ach en het droogt heel snel dus dat kan makkelijk tussen het eten koken door.. ;-)





Ziet er toch super uit zo en zooo simpel!

Hartelijke groet, Karin

zondag 19 augustus 2012

Elfen huisje

Onze Anna wilde graag een elfenhuisje maken. Ja ook zij kijkt op pinterest mee! Samen een oud plankje met mos erop afgezaagd en toen aan beide lange zijden met ijzerdraad een stokje ernaast gebonden en een voor de bovenkant van de deur. Lijkt het net de deurpost.
Bij de grote boom in de tuin zit onderaan een holte waar het deurtje mooi tegenaan kan leunen. Toen wat steentje van het grindpad erbij gelegd als paadje. Anna haalde haar poppen huis stoeltje om erbij te zetten want" dan kan het elfje lekker uitrusten in haar tuintje van al dat vliegen!" Volgens mij geloofd ze echt dat we elfjes in de tuin hebben!! Schattig!
Anna legde er nog wat plukjes gras bij en ik maakte van ijzerdraad en stokjes een hekje. We vonden nog een paddestoeltje erbij en klaar! Anna kijkt elke dag of ze het elfje al ziet. En vriendinnetjes leidt ze er al fluisterend heen! ssst!
Hartelijke groet, Karin

IPhone op pimpen!

Op pinterest kwam ik het idee tegen om je iPhone zelf op te pimpen met een een doorzichtig hoesje en een plaatje erachter. Ik heb er 1 gekocht voor tien euro en zocht toen naar een leuk plaatje. Je ziet op pinterest voorbeelden met scrapbook papier of Washi tape en natuurlijk ook printjes.
Maar ik koos voor een leuke foto van mijn dochter met haar uber kitsch theeserviesje. Daarop drinkt ze zo leuk haar limonade op met de pink omhoog. Zoals een echt dametje dat ook hoort te doen. Ik vond de achtergrond van de foto alleen niet leuk... Rommelige huiskamer ;-)
Ik heb toen de foto geüpload op fotoflexer.com en heb digitaal de achtergrond roze geverfd. (vond ik mooier bij de roze rand van het iPhone hoesje passen).
Fotoflexer is een online gratis foto bewerkingsprogramma. Je kan hier je e foto's voorzien van bijvoorbeeld teksten of de kleur in sepia veranderen. Je kan er heel veel mee. Er is ook een introductie filmpje te vinden op YouTube.
Afijn ik heb de foto uitgeprint op ongeveer het goede formaat en toen uitgeknipt en achter het hoesje gestopt.
Een kind kan de was doen! Zo simpel maar erg leuk!
Hartelijke groet, Karin

zaterdag 4 augustus 2012

Emmaus in frankrijk

In Frankrijk ga ik altijd op zoek naar een depot d'Emmaus, Dat zijn een soort kringloopwinkels ooit gestart in 1949 door Abbé Pierre, een priester en parlementslid die aandacht vroeg voor de armen. Voor meer info kijk bij ;http://emmaus.nl/onze-ontstaansgeschiedenis
Deze rommelparadijsjes zijn super georganiseerd en gesorteerd! Je vind er je reinste antiek en curiosa. Mijn huis staat er werkelijk vol mee! Eerst vroeg ik op iedere camping of syndicat d'initiative (oftewel vvv) in Frankrijk in mijn beste frans; il y a une depot d 'emmaus d'environ ici? Met een kaart in de hand want een uitleg in het frans volg ik niet zo. Eigenlijk zit in iedere flinke stad wel een emmaus. Maar sinds een paar jaar heb ik ook een adressenlijst van alle filialen in Frankrijk!! Een ware schat! Mijn tante Bea die nu in Bretagne woont had die voor mij geregeld! Super! Afgelopen vakantie was er een hele grote in de stad Angouleme! We zijn er twee keer geweest! 

Het draait allemaal op vrijwilligers. Alles is gesorteerd en heeft een eigen vrijwilliger. Koop je bijvoorbeeld bij de hoek servies wat dingen dan ga je naar die vrijwilliger toe en krijg je de prijs geschreven op een bonnetje. Je laat de spullen bij de vrijwilliger die het voor je in pakt met je nummer er op. Dan kan je verder gaan kopen of naar de centrale kassa gaan waar je kan afrekenen. Dan ga je met je bonnetje terug naar de vrijwilliger en laat daar zien dat je betaalt hebt en dan krijg je het mee. Het kan zijn dat je bij de uitgang nog gecontroleerd wordt dus je bonnetjes bewaren!
OP de foto's zie je de laatste schatten die ik daar gekocht heb. En dan staat de lampetstel gekocht voor 20 euro er nog niet eens bij zie ik nu! Die volgt nog.

Dit theeservies bestaande uit theepot, melkkannetje, suikerpotje en 6 kop en schotels was 10 euro. Het is heel dun porselein en maar een kopje heeft een haar scheurtje! Snoezig toch?
Voor mijn prinsesje vond ik dit bruids haarcorsage met bloemetjes en linten. Helemaal leuk voor de verkleedkist en dat voor een euro. Ik had vorig jaar al eens een korte bruissluier met roosjes voor haar op de kop getikt ook bij een Emmaus!
Ook vind je er aparte curieuze curiosa zoals dit lourdes houten bordje met een schildering van bernadette die in een visioen Maria ziet. Zal vast ooit een souvenir ding geweest zijn maar wel mooi gemaakt. Nu zou het in Lourdes te koop kunnen zijn van plastic. 

En toen zag ik ineens dit delfts blauwe bordje met de coins of the netherlands er op geschilderd en de munten er op geplakt! Dat is toch super komisch? Dus die moest ook mee! ooit vond ik ook een oude pickwick theepot bij een emmaus. Van de douwe egberts. Deze staat op het blogje met de theepotplant.

Verder nog wat kannetjes, een bakjes, een fruitschaal op voet met schattige roze bloemetjes.









Het bord op de foto met de bloemen kan je ophangen en is van dik plastic met made in france achterop. Zelfs de nep craquele is er op geschilderd! Echt humor!


Bij thuiskomst ben ik eerst met deze spullen in de weer geweest.
Afwassen, foto's maken voor dit blogje, en alles een plaatsje geven in mijn huis wat toch iedere keer weer wonderlijk wel weer lukt!! En daar na pas de auto uitgepakt en aan de was begonnen. Logisch toch?


Update; Bij 2013 op 28 mei vind je de adressenlijst!!

Hartelijke groet, Karin

Wat te doen bij le douvet?

Op de mini camping van le douvet in Frankrijk is het goed toeven. Je kan er van alles beleven. De vouwwagen is ruim en van alle gemakken voorzien.
Wat ik zo leuk vind is dat de inrichting zo lekker niet standaard kampeerinrichting is maar ook bijvoorbeeld een houten tafel heeft en heel veel keukengerei.
De slaap cabines zijn ruim en bieden slaap plek aan totaal 6 personen. twee, 2 persoonsmatrassen vind je links en rechts in de vouwwagen en twee 1 persoons er onder. de binnententen zijn af te sluiten wat erg prettig is tegen muggen e.d. Wat helemaal super is, is dat je voor tien euro p.p. beddengoed kan bij bestellen wat  weer ruimte scheelt in de auto! En dan krijg je dus een dekbed en niet zoals bij rent-a-tent een laken en deken...brrr. In de bakken naast de grote slaapcabines heb je nog veel opberg ruimte. Scheelt weer veel rommel maar deze foto's heb ik genomen nadat we alles weer hadden ingepakt. Dus denk niet wat is die karin een nette huisvrouw want daar ben ik veeeel te creatief voor!



Het drie pits gasstel kan je erbij huren voor 25 euro in de week.


In de Charente heb je veel meren waar je kan zwemmen, catamaranzeilen, vissen en waterfietsen.
Heel vlakbij le douvet is ook een klein zwemmeertje Met leuke badmeester die veel bakvissen aantrekt. Zeer vermakelijk!

Onze Ruben heeft samen met zijn neefje en een ander meisje van de camping deze hut gemaakt van pallets. Van Joop mochten ze in zijn werkplaats gereedschap en hout gebruiken om ook meubels te kunnen maken. Zoals een tafel, bankje, kastje en een Iphone met touwtje! Verder kreeg het een echt pannendak, een huisnummer (11)  en een niet roken bordje. Ze waren er dagen zoet mee!



Hier zie je de oogst uit de moestuin. Je mag zelf oogsten 

maar in de schuur ligt ook vaak een mandje met de oogst van de dag. En verse eieren zijn er ook vaak!

Een kampvuur maken hoort er natuurlijk ook bij!

Bij Cathelijne en Joop kan je ook een "table d'hotes" bestellen. Voor 17,50 per volwassene en 10 euro per kind tovert Cathelijne een drie gangen menu op tafel inclusief wijn/drinken!
En heel veel komt uit de moestuin en is zelf gemaakt zoals ook het olijven brood! Heerlijk! Ze had nu ook vlierbloesem siroop gemaakt, erg lekker! Ook ontbijt is bij te bestellen.We zaten heerlijk aan een lange tafel en je weet nooit wie er nog meer aanschuift. Bij ons schoven bijvoorbeeld nog een violiste en een vioolbouwer aan tafel. Kijk dat is toch weer eens wat andere praat! De kinderen mochten hun eigen pizza maken wat natuurlijk een schot in de roos was. En ook met de lactose intolerantie van onze Ruben werd als vanzelfsprekend rekening gehouden! Heel fijn want dat maken we ook wel eens anders mee!
In het plaatsje la Rochefoucauld staat een mooi groot kasteel, la chateau de la Rochefoucauld, dat nog steeds bewoont wordt door de eigenaar maar ook te bezoeken is. Op de binnen plaats staat een speaker waaar klassieke muziek uit komt wat al meteen een goede sfeer geeft. Er is nederlandstalige informatie! En het hoogte punt is dat je je er kan verkleden als prins en prinses! In een grote zaal hangen rekken vol kleren! Voor kinderen maar ook voor volwassenen!! Er is heel erg veel keus is jurken, jassen, pruiken, hoeden,  zwaarden en noem maar op. Zo veel had ik nog nooit ergens gezien! 
Bij Joop mag je ook dagelijks meehelpen met de geiten melken. Om half 9 s'morgens en s'avonds worden er twee van de vier geiten gemolken. Deze melk gaat dan in een lage bak met wat stremsel erbij en wordt op kamertemperatuur in een vliegenkastje bewaard. Na 24 uur is de melk ingedikt en kan de wei/water er af gegoten worden. De dikke brei gaat dan met toevoeging van zout in keramieken smalle hoge vaasjes waar gaten in zitten. Deze worden terug gezet in de bak en de vliegenkast. Dan loopt er door de gaatjes nog veel meer vocht weg en hou je uiteindelijk een klein kaasje over. Cathelijne maakt ook harde geitenkaasjes en dit alles voor eigen gebruik En voor de camping gasten!! Heerlijk! Ik ontbeet iedere dag met geitenkaas!!


En onze Ruben laat zien dat je ook met weinig veel lol kan hebben. Zoals handstand doen!

Wij hebben het super gehad bij Joop en Cathelijne. De vouwwagens zijn ruim en de plekken ook. Je hoort elkaar niet snurken bijvoorbeeld! Je voelt je echt welkom en vrij. In de omgeving is genoeg te doen en er komen net genoeg gasten dat het gezellig is en niet te druk. 
Wij denken er over om volgend jaar weer langs te gaan. Bijvoorbeeld 10 dagen Alpen en dan doorsteken naar le douvet. Maar een ding is zeker. Wij zoeken alleen nog maar minicampings en gites op!! Het bevalt ons veel beter dan die massale campings met rent a tent.