zondag 22 juli 2012

Hop paardje hop.

Joop spande de paarden Rambo en Rocky voor z'n karretje en we mochten een tochtje mee rijden en zelf mennen! De kinderen vonden het super en ook best spannend. Ook Belle de hond rende mee. Een super ervaring voor de kinderen enne ook voor mij!

Leven als god in Frankrijk!

Wij zijn heerlijk op vakantie in Frankrijk in de Charente. Mijn oom Joop en zijn vrouw Cathelijne zijn een paar jaar geleden met paard en pipowagen vanuit hartje Amsterdam naar Frankrijk getrokken. Ze vonden er een bouwvallige boerderij en maakten er een paradijsje van. Ze hebben er nu een gite, een reizigers kamer en een mini camping. Daar heeft hij ook twee vouwwagens staan die je kan gebruiken en dat hebben wij gedaan. Mijn broer en zijn gezin zijn ook mee. Onze kinderen spelen met elkaar en wij hebben onze rust om te lezen of te bloggen (ik dus;-)
De groente trekken we uit de tuin, de eieren rapen we uit het kippenhok en de geiten melken we dagelijks voor de geitenkaas. Echt leven als god in Frankrijk!
Wil je er ook eens heen?
Kijk dan op sites.google.com/site/ledouvet

woensdag 4 juli 2012

Fotolijst prikbord

Mijn dochterlief had een letterbak hart gekregen op haar kamer voor alle prulletjes die Echt bewaard moeten worden. Leuk voor haar en fijn voor mij dat ik ze niet meer overal tegen kom! Maar in de verpakking zat een strook piepschuim. En bij het ophangen van de letterbak had ik ook een kapot fotolijstje van haar kamer weg gehaald. dus ik stond met die twee dingen in mijn handen en dacht eureka; prikbord!

Eerst het piepschuim met een mes op maat gesneden van de lijst en omdat het te smal was er een strook bij geplakt met houtlijm. De prikkers stak ik er in om het bij het drogen bij elkaar te houden.

Toen het behang van pip (ja die van mijn nichtje!) ter grootte van het blok piepschuim + dikte + overlap geknipt. Deze met verdunde houtlijm ingesmeerd en er op geplakt waarbij ik de hoeken in knipte om het strak te kunnen vast plakken. 



Ter afwerking van de achterkant een kleiner stuk papier er opgeplakt.


Het plastic fotolijstje komt van de xenos. Deze losgemaakt wat makkelijk was want hij was al kapot ;-) binnenkant lijst ingesmeerd met lijm en het piepschuim er in geplakt.







Ter afwerking had ik nog een tapeje erlangs geplakt maar ben niet zo tevreden over de kleur dus die vervang ik denk ik nog. Om het op te hangen ga ik er nog zo'n plakhaakje achter plakken. Je weet wel zo'n rondje papier met een driehoekig ijzeren haakje er aan. Al zou je het natuurlijk ook zo op en spijker aan de muur kunnen prikken haha. Zal alleen niet zo handig zijn met het er weer af halen van een punaise bij gebruik van het prikbord dus toch maar een plakhaakje. 

Tja en wanner doe ik dit soort dingen dan? Nou eigenlijk altijd tussen andere werkzaamheden door. Dat idee komt dan in me op en Moet dan gebeuren dus tijdens het sate maken en de salade voor de bbq! Logisch toch?!

Hartelijke groet, Karin

zondag 1 juli 2012

gepipte pringles / coffeepad bus!

Wat ik altijd zo irritant vind aan het blik voor de coffeepads is dat er niet een hele zak in past. Je hebt dus altijd een halve zak nog ergens in een keukenla slingeren. Maar laatst had ik pringles voor de kids gekocht en toen bedacht ik me dat daar waarschijnlijk wel een heel pak in past en jawel! En het "liftje" van de oude bus verhuisde gewoon mee.

Mijn nichtje Adrienne had net de kinderkamers behangen met van dat lieve pip behang en had er wat van over wat ik mocht hebben. En niet een beetje! Echt heel veel! Dus daar kan ik nog heel veel mee knutselen! Met een potlood het blik af getekend op het behangpapier en toen wat kleiner uit geknipt. Ik dacht perfect op hoogte van de bus lukt toch zelden goed dus ik los dat wel op met een tapeje ;-). Toen houtlijm, iets verdunt met water (10%) voor de smeerbaarheid, het papier mee ingesmeert en er op geplakt. Voor de afwerking een rood/wit geruit tapeje lags de boven en onderkant en weer een projectje klaar. Denk dat we vaker pringles moeten gaan eten want het is ook een leuk cadeautje!
Wel lachen trouwens dat mijn man zich rot heeft lopen zoeken naar de coffeepads toen hij koffie wilde zetten de volgende morgen. Was het even vergeten te zeggen dat het in een nieuwe opgepipte bus pringles zat, haha

Hartelijke groet, Karin