woensdag 20 juni 2012

Doosjes beplakken met poesieplaatjes




Ik hou van doosjes opleuken. Ik vind niets zo ontspannend als met een beetje verf en wat plaatjes een doosje een tweede leven te geven. Sommige doosjes zijn zo mooi gemaakt dat ik het zonde vind om ze weg te gooien en dus bewaar ik ze dan. Samen met de kids is dit ook leuk om te doen!       Dit doosje was van een relatie geschenk . Leuk toch zo'n laatje? Het was bruin en het "laatje" zelf was okergeel. Ik heb alleen de buitenkant linde groen geverfd en het "laatje" okergeel gelaten. (ook omdat ik bang was dat het anders niet meer open en dicht zou kunnen ;-))

Met mod podge lijm heb ik de poesie plaatjes er op gelijmd. Deze lijm wordt veel gebruikt bij servetten techniek. Het fijne van de lijm is dat je je plaatjes er makkelijk mee kan vastlijmen en de lijm daarna kan gebruiken om het geheel af te lakken. Lekker snel dus! Hou ik van! En deze heeft dan ook nog eens glitters er in! Wist ik eerlijk gezegd niet toen ik het kocht maar blijkt toch wel erg grappig te zijn en de glitters zijn nog redelijk subtiel.                                                                                      In dit doosje bewaar ik voortaan de gift tags die ik overal en nergens vandaan haal zoals internet of laatst uit de nieuwe Flow!
Poesieplaatjes vind ik vaak zoo mooi! Maar de leeftijd van een poesiealbum heb ik toch reeds jaren achter mij. (alhoewel, misschien best leuk om opnieuw te starten ;-))  Maar door ze te gebruiken om doosjes mee te beplakken kan ik er toch van genieten!


Deze rode hart doos heb ik ooit een keer gemaakt met kerst engelen. Eerst rood geverfd en daarna met boekbinderslijm (zonder glitters) half over elkaar geplakt dus lekker vol. Daarna heb ik lichtjes met dunne goudverf alles afgelakt.          Dit zijn leuke cadeautjes!                                  Veel plakplezier!                                         
Hartelijke groet, Karin

woensdag 13 juni 2012

Kijkdoos van Anna

Kijkdoos van Anna

Ik had al eerder over kijkdozen geblokt en daarin vertelde ik dat mijn dochtertje Anna van 5 een kijkdoos zou maken. Onze anna wilde tijdens de kleedjesmarkt voor de albanie actie van newday impact (www.newdayimpact.nl)  op haar school met een kijkdoos gaan staan. 
We zijn samen naar de schoenenwinkel gegaan en hebben daar om een grote laarzen  doos gevraagd. Toen heb ik op internet wat gegoogled  op kijkdozen en warempel er bestaan heel veel printbare kijkdoos plaatjes. Hele thema's van sprookjes e.d. Daar heb ik er een heel aantal van geprint en aan haar de keus gelaten wat ze er allemaal in wilde hebben. Ik vond het eigenlijk wel ideaal want madammeke vraagt iedere dag om een knutsel en nu was ze hiermee toch echt wel een hele week onder de pannen, haha! Ik ben erg trots op haar prestatie en het resultaat! Daar willen mensen vast heel graag 20 cent voor geven om daar in te mogen kijken!?!
Nu heeft ze ook nog in haar hoofd gehaald dat ze in een tentje wil gaan zitten want het zou kunnen gaan regenen vrijdag hadden kinderen gezegd op school. Tsja wat nu. Maar ik bedacht me dat ik nog een klein tentje in de vorm van een huisje heb die je zo uitklapt. Dus nu gaat ze met een stoeltje en een tafeltje daar in zitten en mogen mensen bij haar op visite komen om in haar kijkdoos te kijken. Humor! Een kijkdoos in een kijkdoos eigenlijk!

Als ik een foto heb van het totaal plaatje dan zet ik die hier nog wel even bij.

Hartelijke groet, Karin



Theekop kaarsjes



Theekop kaarsjes.

Vrijdag 15 juni houdt de school van mijn kinderen een actie dag voor Albanië. Newday impact is een organisatie die zich inzet voor de arme bevolking van het armste land in Europa. (https://www.newdayimpact.nl/) Vrijdag wordt er een kleedjes markt georganiseerd. Kinderen gaan hun oude speelgoed verkopen maar er zijn er ook die muziek maken, nagels lakken of een kijkdoos hebben. Ook is er een Mina Bakgraag kraam. En een Crea Bea kraam. Er zijn veel creatieve ouders dus die kraam wordt vast heel leuk!
Zelf heb ik bij de kringloop wat kopjes en schotels gehaald en daarin kaarsen gemaakt. Ze zijn erg leuk geworden!

Ik heb zo'n oude melkpan waar ik (resten) kaarsen in bewaar en die zet ik dan achterop mijn cooker. Daarin smelt dan langzaam het kaarsvet. Officieel hoor je au bain Marie kaarsen te smelten dus een pan boven een pan met kokend water hangen. Maar daar heb ik natuurlijk het geduld niet voor. Toen ik nog geen cooker had zette ik de pan zo op het gas op de allerlaagste stand. En de ramen open.. Dat wel! De dampen van kaarsvet zijn niet echt gezond!! Maar je hangt ook weer geen uren boven die pan dus...

Kaarslonten koop je bij een creatieve winkel of je hergebruikt die uit de kaarsen die je omsmelt. Bedenk wel dat je lont wel in verhouding moet zijn met de hoeveelheid kaarsvet eromheen. Een dunne lont in een kopje vol kaarsvet zal niet goed opbranden .
Afijn, je prikt een dun satestokje door de lont zo dat de onderkant van de lont net de bodem raakt van je kopje en de satestokje kan liggen op de randen van je kopje. Je kan de lont ook om het stokje wikkelen en vastplakken met plakband.
Als het kaarsvet gesmolten is giet je het in het kopje. Zorg dat het lontje recht hangt en laat af koelen. Ik liet het buiten af koelen en het viel me op dat als het snel afkoelt je minder snel een kuil over houdt die je later bij moet vullen! Lontje op maat knippen en klaar.

Voor de verkoop heb ik er een leuke gift tag aan gedaan van free pretty things for you.
Een erg leuke site met mooie gratis printables. http://www.freeprettythingsforyou.com/

Komen jullie kopen komende vrijdag? De volledige opbrengst gaat naar het goede doel!

Hartelijke groet, karin

vrijdag 8 juni 2012

candy bar wrapper


Voor een lief vriendinnetje van me met zorgen heb ik even een aardigheidje gemaakt. Zij is gek op chocolade! Op pinterest (zeer verslavend!) vond ik veel chocolade reep omslagen die je kan printen en om de chocolade reep kan wikkelen. Ik vond het zo leuk om op die manier altijd een aardigheidje voor iemand te hebben dat ik een board vol met candy bar wrappers heb gemaakt op mijn pinterest board
( http://pinterest.com/karin1967/). Vaderdag, moederdag,verjaardagen noem maar op allemaal een reep chocola en je bent klaar.

Het papier met de hartjes was wat groter dan de reep die ik had gekocht. Ik heb deze om de chocolade reep gevouwen en links een gaatje gesponst. Hier met een strikje het brunch kaartje aan geknoopt. Rechts met een plakbandje dichtgeplakt en de reep zit al vast. Hier en daar een stickertje van dochter lief en voilà snel een aardigheidje. Ben benieuwd hoe lang de reep in het papier blijft morgen....
Hartelijke groet, karin