donderdag 31 mei 2012

Kijkdoos

Op een rommelmarkt kocht ik voor 3 euro een oude Flow vakantie boek. Er zaten allemaal knutsels en posters en schriften in en allemaal ongebruikt!









de maat van het doosje is ongeveer 5 bij 12 cm.!
Het leukste vond ik een mini kijkdoosje met allemaal vintage plaatjes! Zoals een familie picknick, een wegwijzer paddestoel, auto, koffer enz.
binnenkant is mooi!
centimeter  werk. zoo klein!


Ik heb het uit geknipt en in elkaar geplakt en klaar.

Zo schattig!

Binnenkort is er een kleedjes markt op de school van de kinderen voor het goede doel; newday impact! Mijn dochter Anna (5) gaat daar een kijkdoos voor maken en als je wil kijken moet je 50 cent betalen voor het goede doel! Als die klaar is laat ik het jullie zien in een nieuw blog!

Fijne dag!, karin

zondag 27 mei 2012

Behang letters

Voor de 70ste verjaardag van mijn vader wilde ik de tuin een beetje  opfleuren. Onze dochter Anna had al een prachtige poster versierd maar ik wilde op de garage deur ook nog grote letters maken en wel met behang! Die had ik toch nog over van de woonkamer behangen! Op de achterkant van het behang heb ik uit de losse hand de letters getekend en daarna uitgeknipt. En natuurlijk heb ik niet opgelet op het spiegelbeeld haha! Dus bij de M (zie foto) deze nog een keer afgetekend en weer uitgeknipt ;-). Ik heb de letters gewoon met plakband op de garagedeur geplakt maar je kan dit natuurlijk ook zo op een behangen muur plakken met behangplak. Bijvoorbeeld de naam van je kind op zijn/haar kamer. Heerlijk simpel maar wel leuk!


Hartelijke groet, karin

Geboorte vlaggenlijntje.

Een schattig kaartje viel er in de bus! Mijn petekind Christine heeft een dochterje gekregen en ze heet Elise! Nu ik zeker wist dat ze Elise heette en geen Elize ging ik meteen aan de slag om een cadeautje mee te kunnen sturen met de felicitatie kaart. Het is gemaakt van vilt.
De xenos had ooit zo'n zelfmaak pakketje met de vilten driehoekjes, geruit lint en uit gestanste vlinders en bloemen. maar deze zijn natuurlijk ook zelf te knippen uit vilt. Omdat ik er altijd een hekel aan heb als een vlaggenlijn van de ene kant er mooit uitziet maar aan de achterkant niet heb ik beide kanten versierd zodat je het ook dwars door de de kamer kan hangen.

Aan de ene kant staan de letters en aan de andere kant vlinders. Ik vond het wel leuk (en eerlijk is eerlijk ook makkelijk) om de vlinders op de vlaggetjes alleen op het  "lijfje" door te stikken met een zigzagsteek en niet rondom vast te stikken. Als de vlaggenlijn dan hangt dan klappen de vlindervleugels een beetje open. Omdat ik bij de zigzag steek bovenaan begon en onderaan weer helemaal terug naar boven stikte had ik twee draden bovenaan om af te binden maar die heb ik wat langer gelaten zodat het net de voelsprieten lijken van de vlinder. Door het harige vilt blijven die vanzelf een beetje plakken. Aan de achterkant van het vlaggetje zag je nu alleen de zigzagsteek dus daar deed ik een andere kleur vlaggetje op en stikte de twee vlaggetjes aan elkaar. Daarna stikte ik het geruite lint aan de bovenkant. Daarbij heb ik een heeeeeel lang stuk rechts van de letters over gehouden zodat er later nog vlaggetjes aan te vullen zijn met IS JARIG. (ze heeft namelijk een hele handige moeder die heel goed kan naaien hihi)


Toen ben ik de dag erna naar de markt gefietst om strijkletters en vliesofix te kopen. Natuurlijk had ik de bloemen ook kunnen vastnaaien en daarna de vlaggetjes op elkaar maar ik dacht dat lukt me nooit zo netjes! Dus de easy way! De bloemetjes met de vliesofix en strijkbout op de vlaggetjes geplakt.
En op de bloemetjes dan de strijkletters!








Die strijkletters werken echt heel simpel... als je het weet en een beetje geduld hebt. Je strijkt de letters op hun plekkie zoals ook in de gebruiksaanwijzing staat en laat het dan helemaal afkoelen!!! dan lukt het namelijk wel om het papier er weer af te trekken... anders rekt je letter uit of scheurt zelfs! En ik kan het weten...;-)
achterkant vlaggenlijntje
Het vlaggenlijntje werd best een dik pakketje dus met een hele grote kaart is het verstuurd. Een paar dagen later kreeg ik een enthousiast smsje toen ik op vakantie was dat ze het erg leuk vond. Dat is natuurlijk heerlijk om te horen.

En nu moet ik natuurlijk snel naar dat nieuwe wondertje gaan kijken!

Hartelijke groet, karin

vrijdag 18 mei 2012

Zur glocke, lenneplatze

Mijn moeders familie komt uit lenneplatze. Lenneplatze bestond uit 5 boerderijen die leefden van de bosbouw en veeteelt. In de winter maakten de bewoners als huisvlijt van hout, lepels en borden. Deze werden verkocht voor extra inkomsten want het was hier geen vetpot. De boer uit het huis zur glocke had 12 kinderen en hij ging regelmatig met de ossenwagen naar Nederland om de houten lepels en borden daar te verkopen. Later is zijn oudste zoon Joseph naar Den Haag vertrokken om daar een winkeltje te beginnen. Zijn jongste zusje Maria ging hem later achterna om te helpen in de winkel en het huishouden te doen. Vaak kwam er een heer in de winkel om spullen te kopen en die vergat dan steeds zijn paraplu... Zodat hij hem weer kon ophalen en nog wat met dat aardige meisje praten! Maria trouwde met deze man en ze kregen samen 3 kinderen. Zur Glocke werd een pension en is dat nu nog steeds.
En Maria, is mijn overgrootmoeder!

Bij Zur Glocke kan je heerlijk eten in een gemoedelijke sfeer en het is ook een pension dus je kan er ook slapen! In de zomer hebben ze op vrijdag gril-abenden oftewel bbq! Ernaast is namelijk een gril hutte waar dan gegrild wordt en dan zit je heerlijk buiten aan lange tafels met banken te eten.

Lenneplatze winterberg

DE plek waar wij vaak te vinden zijn is lenneplatze naast winterberg in Duitsland! Zo'n drie / vier keer per jaar komen we hier een paar dagen.
De familie van moeders kant komt hier vandaan. We vinden het er heerlijk en om de volgende redenen;
- dichtbij! Met drie uur rijden ( vanaf Apeldoorn) zit je midden in de bergen en zo groen!
- Haus Helga (van mijn familie;-) is ruim, comfortabel en goedkoop!
- het dorpje is klein, veilig en ruim voor kinderen en zooo heerlijk stil!
-Er zijn nog twee restaurants en een grillhutte! Dus nadien kruip je zo je bed in.
- de horeca hier is blij met je komst OOK met je kleine kinderen! In ieder restaurant of konditorei is wel een kinderhoekje of speelgoed.
Kortom een wereldplek voor gezinnen met jonge kinderen!

www.ferienwohnungen-haus-helga.de

Ferienhaus Helga heeft 2 vierpersoons appartementen en twee,  2 persoon appartementen. ieder appartement heeft een balkon en een terras.
rechts zijn de garages, voor ieder appartement 1. Zeker in de winter erg fijn!
Achter de poort is een speelweide.

Achter de poort is een grote zandbank en twee schommels.
de schommels
Onder zie je appartement 1 met groot terras. Linksboven is appartement 2 en rechtsboven is appartement 3.

Bootje vouwen


Hoe ging dat ook alweer, een bootje vouwen?! Lang geleden dat ik dat gedaan had. Maar nu wilde ik versieringen maken voor de verjaardag van mijn vader en dacht toen aan bootjes. Hij heeft veel gevaren dus ik vond dat wel een thema die bij hem paste. Bij de boekenwinkel heb ik witte vellen A3 papier gekocht. Lekker groot dus want het moet wel smoelen natuurlijk op zo'n feest.
Ik heb tijdens het vouwen foto's gemaakt zodat je het ook weer eens kan doen. En als je dit kan, kan je ook een hoedje van papier!

Eerst dubbel vouwen.

Dan nog een keer dubbel vouwen maar alleen een kneepjes geven om het midden te bepalen!

Dan neem je 1 hoek en vouwt die naar beneden bij het midden... Zie foto.

En de andere hoek ook. Scherp vouwen want het papier is al zo dik dus het gaat wat lastiger dan bijvoorbeeld krantenpapier.

Dan de onderste strook omhoog vouwen over de onderkant van de driehoek. Let op alleen het bovenste vel.

Dan draai je het bootje to be om en doet het zelfde aan de achterkant. De zijkantjes ook omvouwen... Zie foto's.

hoedje!













Dan keer je het en stopt je hand in de opening en drukt het plat... Zie foto!

Dan vouw je de voorste laag als een driehoek naar boven.

Keer het om en doe het zelfde aan de achterkant.



De laatste 2 vouwen herhaal je. Zie foto's.





En dan heb je al het bootje!
Tada!


Ik heb de bootjes gebruikt als chips en nootjes bakjes voor op tafel.
Weinig moeite maat groots effect, daar hou ik van! Jullie ook?





zondag 6 mei 2012

Doos beplakken



Ik had nog een ronde doos en een oude behang rand van een kinderen kamer. Deze dozen zijn per drie en soms los te koop bij knutselwinkels. Omdat behangpapier best dik is en de deksel rond, heb ik de deksel rand eerst blauw geverfd en de bodem van de doos ook. Boekbinders lijm is hele fijne lijm om papier mee te plakken. Maar niet overal te krijgen. Maar als je houtlijm iets verdund (10%) met water dan heb je eigenlijk het zelfde!

Rondje ietsepietsie kleiner dan de deksel uit het papier knippen en rand van doos ook met twee centimeter erbij zowel in hoogte (over de rand doos) als in lengte (plakrand).

Met een grote kwast de lijm er op smeren van het midden naar de randen. Gebruik oud papier eronder zodat je lekker over de randen van het papier lijm kan strijken. Dan het papier er op plakken. Daarbij met je vlakke hand of doek goed aandrukken en de luchtbellen eruit drukken. Het fijne van deze lijm is dat je nog de tijd hebt om te schuiven En lijm vlekken drogen doorzichtig op. Bij de doos het papier over de rand naar binnen vouwen. Eventueel hier en daar in knippen als dat makkelijker is. Laten drogen voordat je de deksel op de doos doet!
En je doos is klaar. Super simpel maar heel mooi!