zondag 29 april 2012

interesse in Pinterest!

Pinterest is mijn nieuwe verslaving!
Pinterest is een een soort online prikbord waar je ideeën kan delen met anderen in deze wereld en op allerlei gebieden. Bijvoorbeeld, art, fashion, recepten en noem maar op.

Maar natuurlijk ben ik maar in een ding geïnteresseerd en dat is knutsels oftewel DIY (do it yourself)!
Aanvankelijk plaatste (pinnen dus) ik de leuk ideetjes op een eigen pinboard om ze te bewaren en weer terug te vinden. Maar nu blijkt dat anderen dat kunnen zien en van mijn pinboard ideeen weer repinnen!
En daar krijg ik dan weer een melding van via de mail en dat is best lollig! En ik kan dan van hun ook weer ideeen repinnen.

Ik heb 6 boards tot nu toe ;-) namelijk; selfmade/DIY, DIY christmas, words,DIY easter, recepten en leuk idee. en totaal al bijna 400 pins verzameld. Bijvoorbeeld verjaardags/traktatie ideeën, kerst knutsels (lekker op tijd),paasknutsels (beetje laat), scrapbook printables, enzovoort, enzovoort en dat in een paar dagen!
Er zijn zo ontzettend veel mensen actief op Pinterest en het werkt zo simpel dat er iedere minuut tientallen ideeën bij komen. Voor mij echt ideaal! Ik vind het heerlijk ontspannend om op internet ideeën op te doen maar eigenlijk is dat vooral plaatjes kijken. Dat deed ik veel op Marktplaats wat nogal eens resulteerde in een uh, aankoop en dus is dit een stuk voordeliger...!! haha!

En nu heb ik jullie natuurlijk heel erg nieuwsgierig gemaakt!
Dus kijk maar eens snel bij mijn pinboard en wie weet is het ook wel iets voor jou?

http://pinterest.com/karin1967/

melkpak afvalbak op het aanrecht.

Wat zijn ze handig; die lege melkpakken op het aanrecht als klein afvalbakje. Maar ook wat zijn ze lelijk die melkpakken op het aanrecht !! Ik heb een hele creatieve moeder (van wie zou ik dat toch hebben) en die bedacht er een hoes omheen!




Je neemt een stuk regenpijp van 27 centimeter en verft deze met een primer voor plastic (of je neemt verf op terpentinebasis en kijkt niet zo kritisch;-)  Kijk en ik heb dan een moeder die geweldig mooie westfriese rozen overal opschildert dus ook op een regenpijp. Maar je kan er natuurlijk zelf van alles op schilderen of een plaatje er op plakken en aflakken.
En dan krijg je dus dit! Met dank aan mijn moeder!



maandag 16 april 2012

lekker koekje!


Jamie Oliver heeft een leuk tijdschrift dat nu in de winkels ligt en daar vond ik zo'n leuk idee voor een koekje en oh, zo simpel! En daar hou ik van!
Wat heb je nodig? Een rol biscuitjes, een zak marshmallows en gesmolten chocolade.



Men neme een koekje (of meteen een schaal vol  ;-)


Je doet er een marshmallow op en dan in de magnetron voor  10 seconden. (erbij blijven!)


Tada! het is gegroeid en nog net niet gesmolten!


Een ander koekje er voorzichtig opdrukken en af laten koelen.........;-)

En voor de mensen die zich nog hebben kunnen inhouden de tip het koekje te bedekken met gesmolten chocolade (ook uit de magnetron)
Is dat Jammie of niet? Mijn kids zijn er dol op! Misschien jij ook?! Veel succes gewenst!


zaterdag 14 april 2012

Theepot plant


Hmm, waar zal ik dat plantje nu eens in zetten die ik van mijn schoonzus kreeg?.... Ha in de theepot natuurlijk!
En zo ontstaat er weer een leuk plaatje. En water geven door het tuitje is ook best handig...!

favoriete website

Ik ben erg enthousiast over de website van Marilyn Scot- Waters. Zij is een engelse illustratrice die echt prachtig kan tekenen. Zij illustreert boeken maar heeft ook een website met papercraft! En deze papieren modelwerkjes kan je simpelweg gratis van haar website downloaden en printen en hup aan de slag! Voor elke feestdag heeft ze wel een paar knutsels en je kan je ook abonneren op haar nieuwsbrief.
Ik heb al heel wat van haar doosjes, konijntjes en bewegende grapjes gemaakt. Ook de kids vinden ze super! Tip; gebruik fotopapier (action;-) voor een mooi stevig en glansend effect!
Haar moto is; "to amuse and delight!"
website; www.thetoymaker.com


knutsels die ik zoal gemaakt heb;